PODOKNICA
____

Podoknica Nedeljskega dnevnika v Slivicah

Na pobudo Franca Urbas so vaščani iz vasi Slivic  v petek 20.5.2016 pripravili vse potrebno za obisk ekipe podoknica Nedeljskega dnevnika. Podoknico so Slivljani namenili Ani Ivančič, kot vaščanki in kot predsednici društva Klasje. Priprav za ta dogodek je bilo zelo veliko,vendar so sposobni organizatorji vso stvar izpeljali brezhibno.

Podokničar Franc Pestotnik se je na prizorišče pripeljal s kočijo ob spremljavi harmonike. Najprej je moral pokazati spretnosti: zabijanja žebljev, klepanje srpa, šiljenje ražnjev in pa splesti pletenico iz šestih pramen. Ko je vse to uspešno opravil , je splezal po lestvi in klical Ančko. Ta se je čez nekaj časa prikazala in skupaj sta se podala na prizorišče in tam zaplesala. Nastopili so: Ansambel Erazem, pevski zbor Dragonarji, folklorna skupina Rak Rakek, mešani pevski zbor Rak Rakek, otroška skupina iz Slivic z recitacijo Slivska himna.

Članice Klasja smo pripravile manjšo razstavo pletenic, slivske gospodinje  so pekle flancate in palačinke. Vaščan Toni  je skuhal slivsko šaro, mlada dekleta pa so postregle s pijačo. Na prireditve sta nastopila tudi harmonikarja Mitja in Benjamin in veselo razpoloženje se je zavleklo pozno v noč. Na prireditvi je bilo veliko obiskovalcev, pa tudi vreme nam je bilo naklonjeno.